UNA EXPERIÈNCIA HISTÒRICA

Dedicats al sector vitivinícola desde 1949

CELLERS PERELLÓ

Els inicis

El primer de juny de l’any 1949, Josep Salart i Barris, nascut a Girona, lloga els baixos del nº 103 del carrer de la Rutlla de la ciutat de Girona, que aleshores era gairebé als afores del casc urbà.  Allà hi havia instal·lat un magatzem de vins amb tots els paraments necessaris, les tines, els bocois, les bótes, etc. per començar a vendre vi a granel i a transportar-lo amb un parell de carros i uns matxos, en un radi de vint quilòmetres. El vi arribava a Girona en el tren i de l’estació al carrer de la Rutlla era transportat en carros. Josep Salart estava casat amb Maria Gabriel, que l’ajudava en el negoci.

Més tard , al 1954 Josep Salart va adquirir un solar a la carretera de Barcelona nº 52 on hi va construir un magatzem amb diversos cups soterrats que ocupaven uns 500 metres quadrats. L’emprenedoria d’en Salart continuava i al 1959 va fer construir un “vinoducte” soterrat que anava des del seu local fins a una via morta de Renfe, per sota de les vies del tren de Sant Feliu de Guíxols. Això li va funcionar molt bé i va aconseguir rebaixar moltes despeses pel transvasament del most.

L’ACTUALITAT, EL NOSTRE VI

Cellers Perelló selecciona vins i licors fruit d’anys d’experiència i dedicació.

CELLERS PERELLÓ

Avui

En el decurs de 1990, per raons d’espai i de logística, l’empresa es veu en la necessitat de traslladar-se a un polígon de Vilablareix a una nau de 2.000 metres quadrats, per ampliar el negoci. En aquest local s’hi van traslladar les tines centenàries que hi havia al carrer de la Rutlla i a la carretera de Barcelona. Ara n’hi ha unes vint i una capacitat de 200 mil litres de vi. Entretant al 1962 s’havia incorporat a l’empresa la filla de Josep Salart i Maria Gabriel: Carme Salart i al 1970 Josep Oliva, el seu marit .

Dos dels fills i néts del fundador, Oriol i Jordi Oliva i Salart estan a la casa des de l’any 2000 i son ja la tercera generació.
Actualment el negoci s’ha ampliat i reorientat als nous mercats, envasant diverses marques pròpies, essent l’última incorporació la mítica ratafia ‘La Pabordessa’ de 1970 , i que conmemora els ja 65 anys de trajectòria de l’empresa.